Το Σχολειό Αλληλεγγύης Κερατσινίου ξεκινάει!

Ξεκινάμε για να μη μείνει κανένας μαθητής και καμιά οικογένεια μόνη της απέναντι στην κρίση.
Όσο η κρίση βαθαίνει τόσο πιο δύσκολη γίνεται η επιβίωση όλων μας. Όμως όσο πιο δύσκολη κι αν γίνεται η καθημερινότητα μας,αντί να απομονωθούμε, επιλέγουμε το δρόμο της αλληλεγγύης. Σαν μια πρώτη προσπάθεια έμπρακτης αλληλεγγύης, αγωνιζόμαστε να μη μείνει κανένας μαθητής χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη μόρφωση. Με οδηγό αυτή την ανάγκη στήσαμε το Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου. Το Σχολείο Αλληλεγγύης θα προσφέρει μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων ,με σκοπό την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την κάλυψη των κενών που έχουν στη σχολική ύλη. Τα μαθήματα θα παρέχονται σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες απαιτήσεις της εκπαίδευσης στο καθεστώς τουμνημονίου. Τα μαθήματα θα γίνονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς σε αίθουσες του 2ου Λυκείου Κερατσινίου (οδός Μυστρά και Έλλης) κατά τις απογευματινές ώρες.


Για να είναι όμως η προσπάθεια μας επιτυχημένη πρέπει να είναι και συλλογική. Γι αυτό το λόγο και επιμένουμε πως ένας από τους βασικούς στόχους του Σχολείου Αλληλεγγύης είναι να αποτελέσει μια συλλογικότητα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, οπού θα οπού θα αποφασίζουν από κοινού για ότι αφορά το σχολείο. Η προσπάθεια αυτή δε θέλει, αλλά και δεν μπορεί, να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο αλλά αλλάούτε και να αποτελέσει ένα δωρεάν φιλανθρωπικό φροντιστήριο. Το δημόσιο σχολείο επιτελεί το ρόλο του σε συνθήκες αντίξοες και ενάντια σε μια σειρά πολιτικών που το απαξιώνουν καθημερινά. Οι τελευταίες μνημονιακές πολιτικές μάλιστα οδηγούν το δημόσιο σχολείο στην οριστική κατάρρευση. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας, η οποία είναι μια από της πιο ευπαθείς τώρα με την κρίση,ακόμα περισσότερο για όσο διάστημα θα βαθαίνει αυτή η κρίση και το δημόσιο σχολείο θα συνεχίζουν να το υποβαθμίζουν.
Οι εγγραφές στο Σχολείο Αλληλεγγύης θα γίνονται παρουσία των γονέων καθημερινά από τις 9/1στο χώρο του 2ου Λυκείου(οδός Μυστρά και Έλλης) και ώρες 18:00 – 20:00.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:6909028554 6909028554
e-mail: sxolio.allhleggyhs.ker@gmail.com 

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

επικοινωνία...

Επικοινωνήστε μαζί μας στον τηλεφωνικό αριθμό 2103801375, και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου svouracoop@espiv.net

που είμαστε...

Η σβούρα βρίσκεται Σπύρου Τρικούπη 21 στα Εξάρχεια, και είναι ανοιχτά Δευτέρα - Τετάρτη και Σάββατο 11.30 έως 15.00 και Τρίτη - Πέμπτη 11.30 έως 15.00 και 17.30 έως 20.30.

περί σβούρας...

"Η σβούρα της κοινωνικής αλλαγής συνεχίζει να περιστρέφεται αυτόνομα. Δεν γνωρίζουμε ούτε τη διάρκεια ούτε την κατεύθυνση της περιστροφής. Ο πειρασμός να της δώσουμε μια ώθηση για να επιταχύνουμε τον ρυθμό της, μπορεί, παρά τις καλές μας προθέσεις, να τη σταματήσει. Πιθανότατα, ο καλύτερος τρόπος ενδυνάμωσής της είναι να φανταστούμε ότι και εμείς οι ίδιοι αποτελούμε μέρος της κίνησης: στριφογυρίζοντας, χορεύοντας, όλοι μαζί και ο καθένας χώρια. Με άλλα λόγια, να συμμετέχουμε, ακόμα και αν δεν έχουμε τον έλεγχο του τελικού προορισμού.» Από το βιβλίο του Ραούλ Ζιμπέκι «Αυτονομίες και χειραφετήσεις».

 

 

βίντεο / μουσική...


 

κοινωνικά δίκτυα...