Καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής 14/2/2014

Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα για το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, όπως δημοσιεύτηκε στο site Χαλκιδική SOS, περισσότερα, εδώ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι σχολικοί φύλακες ,στα χνάρια της πεζοπορίας – διαμαρτυρίας 560 ΧΛΜ (Θεσσαλονίκη –Αθήνα) συνεχίζουμε με μια άλλη μεγάλη κινητοποίηση πανελλαδική. 13 Φλεβάρη ξεκινά αυτοκινητοπομπή,το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» από την Αλεξανδρούπολη για να φτάσουμε στην πρωτεύουσα 14/2 περνώντας από πολλές πόλεις .Το ίδιο θα γίνει και από την νότια Ελλάδα προς την Αθήνα στις 14/2.

Στόχος μας η διαμαρτυρία για μια ακόμη φορά :
-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΟΥ
-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ,ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί των χιλιάδων αυτοκτονιών.Αυτοί είναι που στον βωμό της δήθεν σωτηρίας της χώρας οδηγούν έναν λαό στην εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό.

Πιστεύουμε ότι η απάντηση που θα δώσουμε πρέπει να έχει χαρακτηριστικά συλλογικά και δυναμικά .Η πρόταση μας για την παραπάνω κινητοποίηση έγινε δεκτή από πολλές ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ,όπως και από πολλές συλλογικότητες.

Καλούμε ,πρώτα από όλους,τους συναδέλφους ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή την αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας ,μια και αποτελούμε την «ναυαρχίδα του στόλου» των απολύσεων ,στην τοπική αυτοδιοίκηση.Καλούμε επίσης ,όλους τους φορείς ,ομοσπονδίες ,ΑΔΕΔΥ, συλλογικότητες να πάρουν μέρος σε αυτή την κινητοποίηση.

Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι:
-Να γίνει ένα ΚΑΡΑΒΑΝΙ με μαύρες σημαίες
-Να μας βρουν ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ στην εθνική οδό
-Να γίνουμε ένας χείμαρρος που θα πνίξει την μνημονιακή λαίλαπα και τους “πρόθυμους” εντολοδόχους της
-Να δείξουμε πιο είναι το πραγματικό success story …και πιο είναι το αληθινό πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας

Δεν δεχόμαστε εκπτώσεις και αποκλεισμούς ! Δεν παζαρεύουμε τίποτα !

Εμμένουμε στα αιτήματα του ψηφίσματος που κατατέθηκε στην ΒΟΥΛΗ:

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ

ΥΓ :Αναλυτικό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα σταλεί σε όλους όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον .Η αυτοκινητοπομπή θα γίνει με ΙΧ που θα μπαίνουν από κάθε πόλη ,όπως δείχνει το πρόγραμμα στο χάρτη.

επικοινωνία...

Επικοινωνήστε μαζί μας στον τηλεφωνικό αριθμό 2103801375, και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου svouracoop@espiv.net

που είμαστε...

Η σβούρα βρίσκεται Σπύρου Τρικούπη 21 στα Εξάρχεια, και είναι ανοιχτά Δευτέρα - Τετάρτη και Σάββατο 11.30 έως 15.00 και Τρίτη - Πέμπτη 11.30 έως 15.00 και 17.30 έως 20.30.

περί σβούρας...

"Η σβούρα της κοινωνικής αλλαγής συνεχίζει να περιστρέφεται αυτόνομα. Δεν γνωρίζουμε ούτε τη διάρκεια ούτε την κατεύθυνση της περιστροφής. Ο πειρασμός να της δώσουμε μια ώθηση για να επιταχύνουμε τον ρυθμό της, μπορεί, παρά τις καλές μας προθέσεις, να τη σταματήσει. Πιθανότατα, ο καλύτερος τρόπος ενδυνάμωσής της είναι να φανταστούμε ότι και εμείς οι ίδιοι αποτελούμε μέρος της κίνησης: στριφογυρίζοντας, χορεύοντας, όλοι μαζί και ο καθένας χώρια. Με άλλα λόγια, να συμμετέχουμε, ακόμα και αν δεν έχουμε τον έλεγχο του τελικού προορισμού.» Από το βιβλίο του Ραούλ Ζιμπέκι «Αυτονομίες και χειραφετήσεις».

 

 

βίντεο / μουσική...

κοινωνικά δίκτυα...